• Coronaregels

Corona regels bij HV Tornado

Op vrijdag 14 januari 2022 was er weer een persconferentie. Het goede nieuws is dat er meer open kan. Maar nog niet alles. Vanaf zaterdag 15 januari zijn er nieuwe regels.

Het doel van HV Tornado is dat we leden gezond en met plezier de handbalsport willen laten beleven. Vanuit dit doel vragen wij ieders hulp en medewerking met de nieuwe regels.

Binnen en buiten handballen mag weer

We mogen weer binnen en buiten handballen zonder tijdsbeperking. Er mag geen publiek aanwezig zijn.

Buiten handballen

Het is mogelijk trainingen of onderlinge wedstrijden te organiseren bij HV Tornado op de buitenvelden. Hier is geen coronatoegangsbewijs verplicht. De kantine en kleedkamers blijven dicht.

Binnen handballen

Het is weer mogelijk trainingen of onderlinge wedstrijden te organiseren in de binnensport accommodaties van HHW Sport. Hier zijn de kleedkamers, douches en toiletten open.

Een coronatoegangsbewijs is verplicht vanaf 18 jaar en ouder. Als sporter moet je jouw coronatoegangsbewijs en identiteitskaart kunnen laten zien bij binnenkomst. De teamverantwoordelijke/ trainer (bij A- en seniorenteams) organiseert bij onderlinge wedstrijden en trainingen de controle op het coronatoegangsbewijs. Functioneel aanwezige vrijwilligers, zoals coaches, begeleiders, trainers, scheidsrechters, zaaldienst hoeven geen coronatoegangsbewijs te laten zien.

Mondkapjes zijn verplicht voor sporters vanaf 13 jaar in de binnensport accommodaties. Behalve tijdens het sporten.

Meer aandacht voor de basisregels

• Blijf thuis als je klachten hebt. Doe een zelftest. Is die positief? Doe dan een test bij de GGD. Breng je coach/trainer op de hoogte.
    • Houd 1,5 meter afstand van anderen. Dat is veiliger.
    • Geef andere mensen geen hand.
    • Was vaak en goed je handen.
    • Hoest en nies in je elleboog.
    • Zorg voor frisse lucht en ventilatie.

Deze regels gelden tot 25 januari. Dan kijkt het kabinet hoe het gaat en of we de competities weer kunnen starten. Wij rekenen op jullie hulp, alleen samen kunnen we ons aan deze regels houden!