Wat verwachten wij van jou?

Er zijn veel besmettingen met corona. Daarom zijn de regels aangepast. De regels zijn strenger. Maar dat is echt nodig. De regels gelden minstens 4 weken. Misschien nog wel langer.

Ook bij handbalvereniging Tornado gelden de verscherpte regels vanuit de Rijksoverheid/ RIVM/ NOC*NSF/ NHV en de gemeente Heerhugowaard.

Het bestuur probeert in basis alles zo goed als mogelijk te regelen, maar je hebt zelf de verantwoordelijkheid om te regels goed na te leven. Je doet het niet alleen voor jezelf, maar ook voor anderen personen om je heen. Gebruik hierbij je gezonde verstand.

Je vindt op https://corona.steffie.nl/nl/ uitleg over het virus, het testen en de corona-app in begrijpelijk taalgebruik.

De basisregels van hv Tornado voor handballen vanaf woensdag 14 oktober om 22.00 uur:

• Heb je klachten? Blijf thuis, laat je testen en informeer je coach/trainer/bestuurder.
  • Wanneer een speler binnen 48 uur na het sporten klachten ontwikkeld en later bevestigd wordt als patiënt met COVID-19 dient de speler en/of coach/trainer hv Tornado te informeren via Tornado@handbal.nl.
  • Handbalwedstrijden in competitie zijn tijdelijk niet toegestaan.
  • Handbalgroepstrainingen zijn voor spelers van 18 jaar en ouder niet toegestaan. Handbalgroepstrainingen en onderlinge ‘wedstrijden’ binnen de vereniging voor kinderen en jeugd t/m 17 jaar zijn wel toegestaan
  • Mijd drukte.
  • Houd 1,5 meter afstand (2 armlengtes) als je >18 jaar bent. Uitzondering: mensen die een gezamenlijk huishouden vormen. Door 1,5 meter afstand te houden, is de kans kleiner dat mensen elkaar besmetten. Tijdens het handballen of trainen geldt deze regel niet.
  • Als je ziet dat het lastig wordt om 1,5 meter afstand te houden: ga weg of spreek elkaar vriendelijk aan.
  • Schud geen handen.
  • Bij de ingang van het sporterrein, sporthallen en gymzalen hangt een korte instructie. Volg de instructie en aanwijzingen van de medewerkers en vrijwilligers op.
  • Ouders/verzorgers brengen en halen hun kinderen volgens het ‘kiss en ride’ principe en komen niet naar binnen in de sporthallen, gymzalen of het buiten handbalterrein.
  • Jeugdleden van 13 jaar en ouder en hun teambegeleiding dragen bij binnenkomst en bij vertrek van het sporthallen en gymzalen mondkapjes. Tijdens het sporten, coachen/trainen hoeft geen mondkapje gedragen te worden. Andere aanwezige personen, indien van toepassing, dragen binnen een mondkapje.
  • Het is verboden om in sporthallen en gymzalen te schreeuwen en te zingen. Klappen mag.
  • In de toiletruimtes houd je rekening met elkaar. Er mag maar 1 persoon tegelijk in de toiletruimte.
  • Was vaak je handen. Op diverse plekken zijn handwasvoorzieningen en middelen voor handdesinfectie.
  • De sporthallen en gymzalen vallen onder de HHW-sport (gemeente) en worden regelmatig schoongemaakt en goed geventileerd. De sportkantine, kleedkamers en douches zijn tijdelijk gesloten.
  • De sportkantine ‘t Lobje, kleedkamers en douches van HV Tornado zijn gesloten. Vergaderingen worden online gehouden.
  • Ga na het sporten direct naar huis om je handen te wassen, te douchen en om te kleden.

Voor vragen neem je contact op met coronacoördinator hv Tornado – Sharon Rozema – 06-22629849.