Fred Stuurman nieuwe hoofd trainer/coach

Updated: mei 14, 2020

Fred Stuurman (57) is met ingang van het komende seizoen de nieuwe hoofd trainer/coach van HV Tornado dames 1. Daarnaast zal Fred training geven aan het selectieteam A1 en gaan starten met de seizoensvoorbereiding.

Fred stelt zich zelf even voor:

Ik ben geboren, getogen en wonende in Schagen. Ik heb 3 kinderen en ben inmiddels opa van een prachtige kleinzoon. Ik werk in de staalbouw bij Constructor in Heerhugowaard. Mijn passie is handbal, maar daarnaast fiets ik vaak en mag ik graag op de step mijn kilometers maken.

Ik ben zelf tot mijn 48ste actief geweest als speler bij Schagen en later bij VZV. Op mijn 30ste ben ik begonnen met het trainersvak bij Schagen. Daarna heb ik de volgende verenigingen getraind: ZAP, VVW, Quick, Hollandia T, VZV en de laatste zes jaar bij VVW. Al met al mooie clubs waar ik erg trots op ben.

Vanaf komend seizoen Tornado, waar ik met plezier naar uitkijk. Een nieuwe omgeving, nieuwe tegenstanders, leergierige dames en een goede jeugd. Ik hoop mijn kennis, enthousiasme en inzet te kunnen overbrengen bij de dames, zodat we met plezier kunnen trainen en spelen. Als het goed is komen de resultaten dan vanzelf.

HV Tornado en Fred Stuurman gaan een samenwerking aan met elkaar van een jaar. Op basis van tussentijdse evaluaties zal worden besloten de samenwerking te verlengen.

“Als vereniging zijn wij erg content met de komst van Fred”, aldus voorzitter Martijn Agterberg. “We verwachten met hem de juiste stappen te kunnen zetten in de verdere ontwikkeling van het technische beleid van hv Tornado op de korte, maar zeker ook met de ogen gericht op de langere termijn”.

Foto: Fred Stuurman (l) en Martijn Agterberg (r) bekrachtigen de samenwerking.