Huldiging wereldkampioenen Bo en Delaila

Updated: december 28, 2019

Maandag 23 december was het dan zover. We hebben ‘onze’ Tornado-Wereldkampioenen Delaila en Bo gehuldigd. Eerst in het gemeentehuis van Heerhugowaard met koffie en gebak. Een geweldige opkomst, van Tornado-leden en andere fans, waar ook de meiden flink van onder de indruk waren. De gemeente startte met een samenvatting van de wedstrijd op een groot scherm en de beide handbalsterren mochten spontaan het commentaar leveren. Daarna volgde een korte toespraak van burgemeester Bert Blase, waarbij hij Bo en Delaila de hoogste erkenning van Heerhugowaard – de Gouden Reiger- opgespeld heeft.

Toen was de microfoon voor Anja Ruijs en Marga Visser, beiden oud-trainsters. Zij hebben onze talenten goed in de schijnwerpers gezet, met een mooie uiteenzetting van hun handbalperikelen bij Tornado. Delaila werd in de toespraak gekenmerkt door ‘haar sierlijke manier van vallen’. In het gemeentehuis hebben Delaila en Bo een rood Tornado-shirt met hun eigen TeamNL-nummers, 14 en 12 gekregen. Na de plechtigheden was er nog tijd voor fans om op de foto te gaan, maar al gauw moesten de kampioenen weer door met het programma: een rit door Heerhugowaard op een antieke brandweerauto, bestuurd door oud-brandweerman Nico Groot. De tocht ging over de Middenweg, via de Sportlaan, Korte Dreef en Parklaan, naar de parkeerplaats bij ‘t Lobje. Gelukkig hadden best nog wel wat handbalfans gevolg gegeven aan onze oproep om de vlag uit te hangen.

Bij de kantine vormde ondertussen een grote groep handbalsters een erehaag van het hek tot de voordeur. De F-jeugd deed, allereerst in de rij, een iets aangepaste Tornado-yel en verderop in de erehaag werd gezongen “dat we nog niet naar huis gaan”. Er waren mooie spandoeken langs de looproute, oranje shirts, handbalshirts, bloemen en knutselwerk met wenskaartjes, maar vooral ook lachende gezichten en warme jassen. Ook Bo en Delaila waren duidelijk blij met alle leuke dingen.

In de volledig gevulde kantine werden de meiden ontvangen door onze secretaris Cris Hoebe, die het welkomstwoord deed en samen met hen en de jongste jeugd, de Tornado-yel nog eens oefende. Delaila en Bo kregen van hem een oorkonde van het erelidmaatschap van Tornado. Aansluitend heeft oud-trainster Paula de Boer nog woordje uit het hart en hoofd gedaan, waarin Bo als ‘een pitbull op de bal’ werd neergezet. Uit handen van haar kregen Bo en Delaila een potje hars, met de wijze woorden dat ze dan “misschien ook een beetje blijven plakken” aan de vereniging. Aan de cadeaus zal het niet liggen, deze wereldkampioenen kunnen zo bij ons invallen, ze kunnen handballen, hebben hun eigen hars, een Tornado shirt en zijn erelid!

Natuurlijk kreeg iedereen nog de kans om op de foto te gaan met hun idolen. Het enorm aantal foto’s staat op de website. Delaila en Bo bleven maar lachen en vonden alle aandacht die we ze mochten geven heerlijk. Volgens mij hebben ze er net zo veel lol in gehad als wij.

De huldigingsactiviteiten zijn ook nog vastgelegd door de sportverslaggever van het Heerhugowaardsdagblad.nl en in een live-opname van RTV Noord-Holland. Als je dat terug wilt zien klik dan op een van onderstaande linken:

Een kleine fotoimpressie: