S&S Gezellig Wisselbokaal heeft weer een nieuwe winnaar!

Updated: juli 8, 2019

Aan het eind van het seizoen wordt al weer een jaar of wat de S&S-gezellig-wisselbokaal uitgereikt. Een blijk van waardering voor inzet, in welke vorm dan ook, om plezier en spel op en rond Tornado mogelijk te maken. De afgelopen jaren heeft de bokaal eerder op de schoorsteenmantel gestaan bij: Anja Borst, Ronald Schouten, Paula de Boer, Linda Mul, Anneke Leek, Jos de Vries en Marga Visser. Een inmiddels indrukwekkende club van kanjers die dingen mogelijk maakt en gezelligheid bij Tornado aanbrengt.

De winnaar voor seizoen 2018/2019 van de bokaal is één van die stille krachten die niet per se op de voorgrond hoeft, zo schatten wij in. Publiekelijke uitreiking zoals bijvoorbeeld tijdens het hemelvaart toernooi, leek ons daarom misschien wat te veel van het goede. De vrijwilligersavond zou daarentegen wel eens de juiste setting kunnen zijn, want jawel … ons lijdend voorwerp is een vrijwilliger en ééntje met hoofdletters geschreven dit keer. Ze was uiteraard aanwezig op de die avond, maar helaas was S&S door omstandigheden niet compleet … dus werd de uitreiking wederom uitgesteld.

Zondag 7 juli gingen Pé Soonius en Frank Staal daarom op pad om voor aanvang van het nieuwe seizoen de beker een plekje te geven en een trotse nieuwe bewaarder. De winnaar van de S&S Gezellig Wisselbokaal voor afgelopen seizoen is een vrouw met een groot Tornado hart; lid van verdienste Riet Reiber. Op haar huisadres troffen wij haar zoon; Riet was fietsen op Texel. We moesten het morgen, maandag 8 juli maar eens op nieuw proberen. Zo gezegd zo gedaan. Daar stonden we op maandag maar helaas voor een dichte deur. Zagen we daar nu iemand bewegen in de tuin? Jawel! Riet was bezig in de tuin. We zijn achterom gelopen en hebben haar daar “overvallen”.

Van origine is Riet geen Heerhugowaardse, maar Purmerendse. Ze heeft het spelletje geleerd en gespeeld bij Vido. Na het verhuizen naar Heerhugowaard, zo’n veertig jaar geleden, werd Tornado de nieuwe club. Daar speelde ze nog lang in recreatief verband. Maar het spel alleen was niet voldoende. Riet heeft na haar bijdrage aan activiteitencommissie aansluitend vele jaren in het bestuur gezeten. Ze is ook nu nog altijd bij de jaarvergaderingen aanwezig. Daar laat ze zich vaak horen, met gewaardeerde constructieve en opbouwende input. Zo mondig als ze in het bestuur was, of nu op de jaarvergadering nog is, zo actief is ze ook op de achtergrond op andere plekken!

Riet kun je bij heel veel wedstrijden langs de lijn zien bij diverse teams. Wij denken dat ze wel eens de meest trouwe Tornado toeschouwer kan zijn, los van welke specifieke speelster dan ook: Riet is er gewoon voor iedereen! Daar blijft het dus niet bij. Riet verricht allerhande hand- en spandiensten als vrijwilliger. Chapeau Riet … dank je wel. Niet zo zeer specifiek voor het afgelopen seizoen, maar eigenlijk voor de afgelopen tientallen jaren. Jij bent er zo eentje die ervoor zorgt dat er gespeeld kan worden, dat de club gezond is en dat we met elkaar van dat alles kunnen genieten.

Als blijk van waardering zijn de S&S-gezellig-wisselbeker en de bijbehorende fles bubbels, na warme woorden en een dubbele knuffel van Soonius en Staal, in de tuin van huize Reiber aan Riet overhandigd. Riet is er in haar mooie tuin even mooi voor gaan zitten, zie de foto. Na een lekkere kop koffie vonden we binnen een mooie plek waar de beker het komende jaar zal staan. Eind volgend jaar komen we hem weer ophalen voor een volgende uitreiking.