Afscheid Voorzitter Ronald Schouten

Updated: mei 29, 2019

Tijdens de jaarvergadering van twee geleden, hebben we afscheid genomen van Ronald Schouten.

Hieronder de mooie speech van Jolanda Hierck:

Ronald,

• Manusje van Alles

En nu wordt een stukje van alles losgelaten:

• HET VOORZITTTERSCHAP VAN ONZE HANDBALVERENIGING

Jarenlang was jij het boegbeeld van Tornado.

Met veel verve nam je de voorzittershamer over van je voorganger Joop van Boxtel en ging jij aan de slag met alles wat moest gebeuren bij Tornado.

Jij hebt zo je netwerk bij de gemeente Heerhugowaard, in het Heerhugowaardse bedrijfsleven en bij gelijke of andersoortige sportverenigingen, waarmee we zaken wilden doen of waarvan we konden leren. Want jij bent een geboren en getogen Heerhugowaarder, altijd goed voor een vrolijk babbeltje met wie dan ook en het lijkt alsof je iedereen kent en iedereen kent jou.

Jij hebt, wat ik zou noemen, de GUNFACTOR, want je staat zelf ook altijd voor iedereen klaar en dat heb je als voorzitter en als mens ook altijd uitgedragen.

Je zocht bij tijd en wijle mensen om je heen om de taken te kunnen uitvoeren en als er niemand voor de taak beschikbaar was, dan deed je het zelf.

Eigenlijk iets wat we OOK van je geleerd hebben: OM DIT JUIST NIET TE DOEN, maar soms kun je niet anders, want het hart ligt bij het welzijn van Tornado.

Gelukkig heb je voor je eigen taak iemand beschikbaar gevonden om de voorzittershamer weer van jou over te nemen. Dan hoef je dat niet zelf te doen. Alhoewel je deze vergadering nog wel moet afsluiten.

Met pijn in het hart nemen we afscheid van je als bestuursvoorzitter.

En, als er iemand voorgedragen mag worden voor een erelidmaatschap, dan nomineer ik jou. Eigenlijk ben je –gezien het huidige groepje ereleden- iets te jong voor die titel, maar het aantal vlieguren heb je zeker gehaald. . Ik zal dat als agendapunt op de volgende bestuursvergadering laten zetten.

Maar toch, met pijn in het hart doen we afstand van je, als bestuursvoorzitter,

maar met vreugde ook, omdat we weten dat jouw hart, hoewel deels naar Mariëth, ook deels voor TORNADO bewaard blijft:

• ALS MANUSJE VAN ALLES, ZONDER BESTUURSVOORZITTER TE ZIJN!

Heerhugowaard, 16 mei 2019