Wederom een mooie reeks aan overwinningen en een acceptabel verlies in de beker

By
Updated: mei 26, 2019

Druk druk druk… en te weinig tijd voor de wedstrijdverslagen gehad van onze meiden. Ze hebben overigens de afgelopen 6 wedstrijden weer prima gepresteerd. Onderstaand nog een korte samenvatting van al die veldslagen.

D.E.S. C1 – Tornado C1 op 8 mei 2019 (Beker)

Op een doordeweekse woensdag avond togen wij richting het altijd knusse Sint Maarten. We hebben weer een mooi stukje van provincie Noord Holland gezien. De wedstrijd startte gelukkig om 18.30 uur zodat de wedstrijd Ajax -Tottenham Hotspurs in ieder geval voor coach Kees niet in de knoei kwam. Noara (lekker in Engeland) en de ziekenboeg konden niet spelen. Gelukkig konden Ayden, Bo en Ramona invallen. De tegenstand was mager en al snel walsten wij over de dames in het blauw heen. Onze lieve Puck had het zwaar en zocht bijna de bosjes op. Verder speelde de laagstaande zon en een natte bal soms parten en zorgde dat voor een beetje slordig handbal, maar dat kan een keer gebeuren. Zeker met een eindstand zoals deze. Met een uiteindelijke eindstand van 11-29 konden wij zeer tevreden zijn.

Tornado C1 – De Valken C1 op 14 april 2019

De tweede buiten wedstrijd speelden wij tegen de Valken. Op basis van een beetje scorebord journalistiek zagen onze kansen er positief uit. Rosali Rood was weer paraat. De tegenstand viel reuze mee. Vanaf het begin knalden wij door naar 7-1. Hierna prikte de Valken er nog twee in. Daarna weer vol gas naar de ruststand van 11-4. De tweede helft bleven de meiden gaan en kwam er uiteindelijke een mooie 23-9 op het scorebord. De topscorers waren Noara (5), Bo (5) en Fenna (4).

Schagen C1 – Tornado C1 op 16 april 2019

De tweede bekerwedstrijd is een pittige wedstrijd. We spelen in de hal omdat het buitenveld van Schagen is afgekeurd. Schagen C1 speelt niet onverdienstelijk een poule hoger dus we zijn gewaarschuwd. Helaas is Kira (einde seizoen) bij de training geblesseerd geraakt. Zana is op de weg terug. Bo Jenner en Rosali Rood (wie anders) waren de invallers. Het was een zinderend potje. Een fysiek spelend Schagen kon vrij mooi combineren en had twee zeer sterke spelers in hun midden. Dankzij o.a. de enorme arbeid van Rhodee en Noara waren nummer 4 en 6 uitgeschakeld. Je kon merken dat Schagen C1 deze tegenstand niet had verwacht, want ze raakte best geïrriteerd door de achterstand die steeds maar een klein beetje uitliep. Toch bleven zij doorgaan en haakten ze aan het einde van de wedstrijd weer aan en kwamen ze gelijk. Door een uiterste krachtinspanning wisten onze meiden deze fantastische overwinning in een van onze beste wedstrijden van het seizoen binnen te slepen. We bekeren nog een rondje verder met een heerlijke 17-18.

Meteoor C1 – Tornado C1 op 6 april 2019

Al weer ruim een maand geleden mochten onze dames weer lekker buiten handballen. Rosali was de invaller en alleen Zana was nog geblesseerd. Na een score van de Meteoor schrok iedereen wakker en gingen we lekker handballen. We kwamen niet meer achter. Eerlijk gezegd waren wij een maatje te groot voor de tegenstander in Highwood. De coaches bleven wel nadruk leggen op blijven gaan en energie leveren. Na een reeks van 9 doelpunten achterelkaar door o.a. een sterk keepende Suus stond de 2-11 op het bord. Hierna was de scherpte even weg en gingen we met 5-11 rusten. Het scorebord werd gelukkig teruggedraaid. De tweede helft was eigenlijk nog beter. Alleen een incident van Fenna met de keepster was een smetje op de wedstrijd. De tweede helft knalden wij er nog 11 bij en kwam Meteoor nog 1x tot scoren. Het buitenseizoen is sterk begonnen !

Tornado C1 – SEW C3 op 19 mei 2019

Na de overwinning op de ‘kampioen’ SEW C3 in de zaal zagen wij buiten al snel dat zij revanche wilden nemen. Gelukkig stonden Joanne en Noara aan en gingen wij met een 6-2 mooi aan de leiding. Hierna vocht SEW zich wel terug en hielden zij ons met 3-4 doelpunten achterstand in het vizier. Het leuke was dat wij veel variatie hadden met de ene keer een 1-2, dan weer de break, hoppa van afstand, kortom het liep gewoon lekker. De ruststand was comfortabel met 13-8. Na de rust werden onze dames een beetje moe en sloop SEW terug naar 16-14 door 3 doelpunten achter elkaar. Hierna stelden wij orde op zaken en brachten wij het verschil op 4 goals. Een sterk spelende Noara knalde er 7 in, maar dat kan zij niet zonder de arbeid van de anderen. Oftewel met z’n allen hadden wij de punten in de tas. Nu alleen nog de C2 verschalken !.

Tornado C1 – VVW Commandeur B1 op 22 mei 2019

De derde bekerwedstrijd begon om 20.00 uur aan de Parklaan. Er stond veel publiek aan de kant van zowel Tornado als VVW Commandeur. Wij spelen tegen de B1 omdat wij dit jaar met Demi in de beker wilde speler. En een stapje hoger is altijd goed om beter te worden. VVW Commandeur speelt vrij hoog en eerlijk gezegd dachten zij dat het een walk over zou worden. Dit scenario speelde ook door ons hoofd dus het credo was meiden lekker handballen, niet mopperen op elkaar en veel energie in de wedstrijd steken. Bo en Joanne mochten op de bank starten. De basis bestond uit Rosali, Fenna, Puck, Demi, Noara en natuurlijk onze sluitpost Suus. VVW speelde snel de bal rond en is een tikkie fysieker dan onze normale tegenstanders. De meiden konden aan de bak. Na de 0-1 van VVW tikte Joannee de 1-1 binnen. Hierna wisten wij steeds terug te komen tot het uiteindelijk 6-6 stond met nog zo’n 8 minuten tot de rust. Toen kwamen wij tot tweemaal toe voor te staan met 7-6 en 8-7. De paniek sloeg nog niet toe bij onze tegenstander, maar de coach van hun riep: “Meiden jullie mogen nu kwaad worden !”. VVW luisterde goed en wij misten net een paar kansen. We gingen de rust in met 9-11 achterstand nadat de linkerhoek van hen wel heel mooi had gescoord.
De tweede helft bleven we eigenlijk best lang bij en kwamen weer terug tot 13-13. Een beetje gemopper van de coach over onze fluitiste Marga hoorde we ook. Toch kwam de kracht van VVW B1 naar boven en liepen zij door naar 14-18. Ze dachten dat de buit binnen was. Na drie goals op rij stond het zomaar 17-18 en trilde het Lobje op haar grondvesten. Zou het dan toch……..

Helaas kwam er een eindstand van 17-19 op het bord, maar konden onze Tornadogirls met opgeheven hoofd het veld afstappen. De tegenstander juichte enorm hard, want zoveel tegenstand hadden zij totaal niet verwacht. Dames hou deze vorm vast voor de potjes tegen DES C1, SEW C2 en Hauwert C1. Wie weet wat er nog mogelijk is.

Volgende keer maar weer gewoon 1 wedstrijd….