Keezen in ’t Lobje

By
Updated: maart 24, 2019

Het derde en laatste onderdeel van de Kaart Avond Cup die dit seizoen wordt gespeeld;  keezen op 22 maart in ‘t Lobje. De lente is 2 dagen oud, gelukkig is de ketel gemaakt en is het binnen zomers warm. Zes stoere kaart-fanaten, waarvan vijf kanshebbers in de KAC competitie, nemen de moeite om deze avond met een leuk gezelschap en een aardig spel de weg naar ’t Lobje te vinden. De koffie lekker warm en om half acht was de tijd daar om de kaarten te schudden. Maar nu blijkt dat met 6 personen het lastig keezen is met een bord voor 4 spelers. Geen nood, de familie Prins woont dichtbij en heeft een zes-persoons keezen-bord. Dochterlief kwam het snel brengen en daarna ging de strijd los.

De spelregels werden even doorgenomen om verwarring te voorkomen, geen tafel setting aangezien iedereen aan bord 1 had plaats genomen. Na de eerste ronde met als winnaars Rob en Riet, een snelle tussenstand, makkelijk te geven met maar 3 teams, en op naar ronde twee. Nieuwe kaarten en nieuwe kansen, er wordt gelachen en gezucht, na ruim een uur is dit tweede spel voorbij en winnen Mariëth en Ronald. Na onderling beraad wordt besloten er nog een derde ronde tegenaan te gooien. Gezelligheid kent geen tijd, er wordt een sanitaire stop en wat nieuwe drankjes aangevoerd en door naar ronde 3. De puntentelling ligt nog dicht bij elkaar, voor iedereen nog ruim kansen op welke ranking dan ook. Het derde potje duurt langer dan de eerste twee, er wordt fanatieker gespeeld om de pionnen van de tegenstander te elimineren. Na een lange strijd komen Mariëth en Ronald wederom als winnaars uit de strijd, de avond overwinning is voor hun. Daarna natuurlijk ook nog de punten voor de KAC ranking ingevuld.

En om alles duidelijk neer te zetten:

Winnaars Keezen: Mariëth en Ronald met 132 punten (12 KAC punten).

Tweede plek: Riet en Rob met 118 punten (10 KAC punten).

Derde plek: Cathy en Peter met 95 punten (8 KAC punten)

Door een ingenieus systeem van optellen der 3 avonden aan KAC punten is de eindstand:

Cathy Wittebrood 32 punten

Mariëth Kunis 28 punten

Ronald Schouten 25 punten

KAC Totaal

Alles zoals te zien in de eindstand, samen met alle KAC strijders.

Het waren drie gezellige avonden in ’t Lobje, met soms wat meer en soms wat minder mensen, maar de strijd was altijd eerlijk. Hopelijk wil het volgend seizoen wat meer aanslaan en wat meer mensen naar onze kantine brengen. Help Tornado de winter door, ook in seizoen ’19-’20 gaan we deze KAC cup organiseren bij voldoende animo.

Groet

Ronald