Tornado C1 Mooi gelijkspel tegen Niedorp C1

Updated: februari 2, 2019

Afgelopen zaterdag stond om 13.25 uur de topper tegen Niedorp C1 op het programma. Wij mochten spelen in de luidruchtige Niedorphal. De vorige wedstrijd dolven wij het onderspit en liepen wij tegen een 14-17 nederlaag aan. Rosalie was onze invaller omdat Zana even rust moet houden. Zana was gelukkig mee als hulpcoach op de bank. Niedorp C1 staat fier bovenaan, maar liep vorige week tegen een nederlaag aan bij SEW thuis. Vooraf gaf Angela aan dat wij veel energie in de wedstrijd moeten stoppen, goed blijven verdedigen en uit moeten gaan van eigen kracht. Volgens de statistieken waren nummer 4 en nummer 9 de gevaarlijkste spelers van Niedorp C1.

De eerste helft begon met Puck en Rhodé op de bank. We begonnen na het eerste fluitsignaal met een snelle wissel die helaas niet het doel trof. De volgende aanval was vanaf de cirkel door Kira raak en we stonden 0-1 voor. Lekker ! Na een tegentreffer kreeg Noara het op haar heupen en wist zij met veel overtuiging de ballen hoog en hard in het doel te knallen. Het scorebord stond zomaar op 1-4. Enige onrust was zichtbaar bij Niedorp C1 die hierna Noara mandekking gaven. Hierna kwamen we wederom tot score vanaf opbouw en de hoek en liepen we soepel naar een 2-7 voorsprong. Het luidruchtige Niedorp publiek kregen we bijna stil. Na een goal van Demi kwam er een sterkere periode van de gele tegenstander. Niedorp speelt veel fysieker dan ons en de scheidsrechter met een geel hart liet veel toe. Na gele kaarten – je zou zeggen in ieder geval de favoriete kleur van de scheidsrechter – voor ons, liet zij deze achterwege voor Niedorp. De ruststand was uiteindelijk 8-10.

Tijdens de rust besloten Kees en Angela om ook de sterke nummer 4 nu mandekking te geven en hen van eigen repliek te bedienen. Want handballen dat kunnen die meiden van Niedorp zeker. De tweede helft begon wederom succesvol met mooie aanvallen en sterk verdedigend spel. Na enkele minuten namen we weer ietsje afstand naar 9-12 door mooie onnatuurlijke contraballen. De keepster van Niedorp verkijkt zich daarop was de analyse tijdens de wedstrijd. Op de klok stond nog wel 14 minuten en we ervaren wel dat Niedorp (met 1 wissel) wel beschikte over een goede conditie. Ze bleven gaan….en kwamen uiteindelijk op 14-14. Niedorp maakte een overtreding hetgeen weer een penalty opleverde die feilloos werd gemaakt door Noara, we stonden weer voor. Hierna wisten wij weer uit te lopen 15-18 doordat Roos twee keer als een duveltje uit een doosje twee keer een prachtige bal waarvan een aan de cirkel afmaakte . Met nog ruim 8 minuten spelen leek de overwinning in handbereik. Helaas volgde hierna een paar goede reddingen van Niedorp en scoorde zij goed…dus 18-18 en de spanning nam weer toe. We bleven steeds voorkomen met een doelpunt. Met nog 3 minuten spelen kwamen wij door een goal van Joann op 22-21 en de spanning was te snijden. Doordat Noara een gele kaart kreeg voor een logische overtreding sloten wij de wedstrijd af met een man minder. Helaas maakte Niedorp in de laatste minuut de gelijkmaker, maar oh oh wat zijn de coaches trots op deze puike partij.

Kortom, sterk verdedigd, mooie aanvallen gezien, Niedorp bijna verslagen, …..scheidsrechter en individueel heeft iedereen weer stappen gemaakt. Het hele team heeft het net weer weten te vinden met Noara (6), Rosali (4), Fenna en Demi (3), Kira en Joann (2) en Rhodé en Puck (1).

Volgende week treden wij aan tegen Victoria O. Zana zal nog steeds niet aanwezig zijn en we hopen dat Fenna ook weer minuten kan maken. Hou deze fibe vast dames !