Klaverjassen in ’t Lobje

By
Updated: januari 29, 2019

Als onderdeel van de Kaart Avond Cup die dit seizoen wordt gespeeld, was het op vrijdag 25 januari de tweede avond en wel klaverjasavond. Het wordt nog steeds snel donker in deze dagen en het is erg fris om ’s avonds nog buiten te zijn, maar 4 stoere kaart-fanaten zijn taai genoeg om de weg naar ’t Lobje te vinden. De koffie lekker warm en om half acht was de tijd daar om de kaarten te schudden. De 4 aanwezigen zijn door een ingenieus schema ingedeeld op tafel 1, de strijd barst meteen los. Ja, een drukte van belang en zeer rumoerig…

Na de eerste ronde van 16 spelletjes een snelle tussenstand, makkelijk te geven met maar twee teams, en op naar ronde twee. Er komt wat meer fanatisme (?) en ook wat meer roem op tafel, de punten worden weer verdeeld en uiteindelijk geteld. Spanning stijgt aangezien beide teams een ronde hebben gewonnen. Het zal echt gaan om de derde en beslissende pot klaverjassen. Een good old potje loterij zat er dit keer niet in gezien het aantal kanshebbers, door naar ronde drie. Het blijft gezellig, punten blijven rondgaan en na ongeveer een uur is het klaar, potje wordt geteld, en de punten voor de KAC ranking ingevuld.

Om alles duidelijk neer te zetten:

Winnaars en dus eerste plek: Cathy en Peter met 5.173 punten.

Verliezers en dus tweede plek : Mariëth en Ronald met 4.173 punten

De eerste plek was goed voor 12 KAC punten, de tweede plek toch nog mooi 10 KAC punten.

Alles zoals te zien in de tussenstand na ronde 2.

De volgende kaartavond is op vrijdag 22 maart, die avond gaan we keezen.

Zet alvast maar in de agenda!

Groet

Ronald