Hauwert C1 wint van Tornado C1

Updated: januari 27, 2019

Het ene verslag is het andere niet. Soms heb je dat weleens. Als we verliezen schrijft een verslag lastiger en heb je er weleens de balen van. Dus toch maar de laptop gepakt en na een week overpeinzingen toch de traditie in ere gehouden.

“Waarom verlies je een handbalwedstrijd ?” is een goede vraag. Ligt het aan de scheidsrechter, is de keeper te sterk, zijn wij niet scherp, gooien we te zacht zijn allemaal antwoorden waaraan we denken. Dus waarom verliest onze C1 met 14-16 van Hauwert?

Vooraf hadden we de uitslagen bekeken en we wisten dat Hauwert tegen sterke tegenstanders een redelijk tot goed resultaat had geboekt. We hadden vorige keer ook nipt gewonnen in de uitwedstrijd. Vooraf was iedereen goed geïnformeerd en gelukkig kon Fenna ook weer de eerste wedstrijdminuten maken. Na de openingstreffer van Puck kwam Hauwert op een voorsprong en dat was misschien ook het probleem. De hele wedstrijd hobbelde we achter Hauwert aan. We kwamen tot de conclusie dat de kleine keeper erg behendig, snel en alle ballen laag en op heuphoogte had. Alleen wij bleven maar laag en halfhoog schieten, terwijl hard en hoog de oplossing was. De ruststand was 11-12 dus alles was nog mogelijk.

De tweede helft verliep rommelig en werd onrustig. Hauwert bleef op voorsprong. Toen zij eenmaal 2 doelpunten voorsprong hadden , gingen we steeds minder met het koppie handballen. Na een bijna 10 minuten zonder doelpunt van ons, kwam er toch nog een beetje beweging in de wedstrijd. Uiteindelijk stond er 14-16 op het scorebord en had Hauwert gewonnen.

Oftewel dames, verdedigend was het prima. Mooie aanvallen gezien. Harder en doelgerichter schieten is het devies. Op naar Niedorp een volgende zware pot ! Tot volgende week !