Tornado C1 weer sterker dan VZV C2

Updated: januari 17, 2019

Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd tegen VZV weer op het menu. Onze uitwedstrijd hadden we ruim gewonnen hetgeen wij erg leuk vonden. Echter de uitslagen van VZV C2 leken op basis van scorebordjournalistiek wel beter te worden. Nieuwsgierig keken wij uit naar de selectie van VZV. We zagen inderdaad een aantal andere speelsters hetgeen ons nog gretiger maakte.

Nog steeds bevindt onze Fenna zich in de ziekenboeg. Ze kan al wel de warming up meedoen, dus wij hopen haar binnenkort weer op het wedstrijdformulier als speelster te kunnen invullen. Gelukkig wilde Bo invallen. Extra mooi, omdat C2 direct na ons hun eigen wedstrijd moesten spelen. Bedankt Bo.

We hadden een enorm goede scheidsrechter. Om precies 13.05 uur blies mevrouw Visser op de fluit en de wedstrijd kon beginnen. Bo en Rhodé startte op de bank. Kira, Noara, Demi, Joanne, Puck en Zana vormde samen met Suus het start 7-tal. Angela had het accent gelegd op 3x rond, 3 wissel inzetten, marga (euh… die scheids), doelgericht, initiatief in de aanval en elkaar lanceren voor afstandschoten. Kira opende de score vanaf de linkerhoek. Na enkele minuten stond er zomaar 6-1 op het scorebord. Een paar goede reddingen van Suus en sterk verdedigen lag hieraan ten grondslag.  De eerste helft ontwikkelde zich verder prima naar een 11-2 voorsprong. De doelpunten waren ook zeer gevarieerd vanaf de hoek, opbouw, break en afstand. Na 3 tegengoals wisten de meiden de draad weer op te pakken en bouwden wij uit naar een ruststand van 16-5.

De tweede helft stond in het teken van goed blijven verdedigen en afwisselend blijven aanvallen. De meiden bleven veel energie in de wedstrijd stoppen. Nadat Rhodé de instructie volgde van Angela scoorde zij voortreffelijk. Het mooie van de tweede helft was dat VZV nog maar 3x wist te scoren. Onze dames wisten nog 13 doelpunten te scoren. Alleen de laatste 5 minuten waren erg rommelig. De jacht op doelpunt 30 lukte niet helemaal. Angela en ik waren ook trots dat iedereen weer had gescoord:  Kira (5), Puck (4), Zana (4), Rhodé (4), Bo (4), Noara (3), Demi (3) en Joanne (2) .

Komende zaterdag spelen wij tegen Hauwert C1. Wij hopen dat wij de tweede overwinning op rij kunnen binnenslepen. Komende week lekker trainen en op naar zaterdag !