Tornado C1 verslikt zich in SEW C3

Updated: januari 7, 2019

Afgelopen zaterdag 5 januari 2019 reden wij via drie verschillende routes naar het mooie Wognum. Sporthal de Bloesem is – ondanks de lelijke appeltjesgroene kleedkamers – een prachtige hal om in te handballen. De vloer is buitengewoon prettig. Vooraf hebben de coaches de scores goed geanalyseerd en hieruit bleek dat SEW C3 een tegenstander was die je niet moet onderschatten. SEW dat bekend staat als handbalbolwerk heeft in de C3 de betere D-pupillen gestald. Ook werd de wedstrijd van bovenaf opgenomen. Wij ontvangen nog een linkje.

De warming op van de dames verliep voorspoedig. Hier en daar waren een aantal meiden stijf van het mooie toernooi van ZAP waarvan wij wonnen van Schagen C1 en nipt verloren van KSV C1 en ZAP C1. De verloren potten waren verdedigend prima, maar aanvallen matig. Desalnietteplus lijkt het erop dat onze meiden tegen SEW C3 op scherp stonden. De wedstrijd startte met een 1-0 achterstand. Na goals van Rhode, Noara, Rosali, Joan en Kira en een tegentreffer stonden wij 2-5 voor na circa 10 minuten. Wij schakelde kort over naar 4-2 wat achteraf geen gelukkige keuze lijkt te zijn. De doelpuntenmachine van Tornado C1 stokte en kans op kans op kans werd gemist door eigenlijk iedereen. De keeper van de C3 van SEW had veel ballen, maar wij waren wel kampioen lat en paal. Kortom, scorend was het niet best meer. De eerste helft (een helft duurt 25 minuten) sloten wij af met een 8-5 achterstand. We stonden dus ongeveer 15 minuten droog.

Angela en Kees keken even in de spiegel en kwamen tot de conclusie dat rust ons moest redden. We besloten verdedigend op 6-0 te blijven staan om zo min mogelijk treffers tegen te krijgen. Verder bleef het devies beloon jezelf. Een nieuwe – iets kleinere – keeper begon de tweede helft. Wij startte redelijk en wisten na Rhode, Zana (2) en Demi (3) gelijk te komen (of stonden we voor Fenna?). Het stond 10-10 met nog ongeveer 10 minuten spelen. SEW zette de sterke keeper weer op de goal en hierna leken wij het zelfvertrouwen weer kwijt. Onze meiden begonnen weer met missen en zochten de paal en lat weer op. Ook de keepster had weer een paar onmogelijke ballen. Aan de andere kant hield Suus ons ook in de wedstrijd. De spanning liep op en we werden eigenlijk weer te slordig. Met 1,5 minuut te spelen kregen we een dubieuze strafbal tegen waardoor SEW op 12-11 voorsprong kwam. Na slordig balverlies speelde SEW de laatste minuut uit. De dames liepen behoorlijk te mopperen op de scheidsrechters. Oke, ze waren niet echt best, maar we hebben zelf te veel kansen gemist oftewel onze dames hebben zich verslikt in deze tegenstander.

Dus dames kop omhoog, vakantieperiode is afgesloten en op naar lekker 3x per week trainen. Komende zaterdag spelen wij tegen VZV C2 dus we kunnen weer aan de bak !