Nieuwsbrief TC

Updated: januari 7, 2019

Sinds afgelopen december is de TC een nieuwsbrief gestart. Voor ons een communicatiemiddel naar de trainers/coaches met het laatste nieuws en veranderingen. Onderstaand brief is reeds verzonden naar de trainers/ coaches.

Na de laatste vergadering wijzigt het invalbeleid bij HV Tornado:

Invalbeleid HV Tornado:

Invallers… we hebben ze vaak nodig om te kunnen spelen.

Voor topteams heb je vaak een tweede team onder je waar je je invallers kan uit halen, de ideale situatie voor een coach. Dat ik coach was bij SEW C1, haalde ik alles uit de C2 ook al hadden hun dan weer tekort en moesten ook weer lenen bij de D1…Zo werkt het vaak bij top verenigingen. Wij zijn hier nog niet maar hebben wel de ambitie.

De bedoeling bij de E,F en D is om de speelsters zo veel mogelijk speelminuten te laten spelen dus als er 1 speelster er niet is hoeft er geen invaller te zijn. Neem je de beslissing om wel invallers te vragen, prima, maar neem dan verschillende speelsters mee; ze willen nl allemaal spelen! Soms vergeten we als coach/ trainer dat je aan het opleiden bent en dat de training en de wedstrijden bij de opleiding horen.

De TC heeft besloten dat de coaches zelf hun invallers mogen regelen, dit hoeft dus niet meer via Ingrid Duin, zorg wel dat ze op je wedstrijdformulier staan, dus zelf toevoegen.

Als je een invaller regelt houd rekening met:

• Is een invaller echt nodig?
  • Wissel je invallers af, iedereen wil graag invallen in hoger team.
  • Overleg met de coach/trainer van het team waarbij je de invaller vraagt
  • Een speelsters mag maar tien keer invallen in de zaal,  buiten is dat zeven keer. Houd dat zelf bij!!
  • Altijd een invaller vragen uit een lager team

Ik ben druk bezig met keeperstraining hopelijk kunnen we in januari hiermee starten.

De HT2 opleiding is gestart bij Tornado. Er hebben 4 toptrainers in spe, te weten: Dennis Engelsma, Jeroen Rozenbeek, Claudia Prins en Angela de Wit, zijn inmiddels gestart met de HT2 opleiding bij Tornado. De coach en keepers module is nog niet gestart, maar zal ook heel goed bezocht worden door een aantal coaches van Tornado

Namens de TC wens ik jullie nog de beste wensen en een heel mooi 2019!

Paula de Boer