Een chaotische overwinning op de Valken C1

Updated: januari 3, 2019

Op 23 december 2018 gingen wij op weg naar de Valken in Veenhuizen. Gelukkig hadden wij een nieuwe invaller Ramona uit de C3, want helaas is Fenna pittig geblesseerd geraakt tijdens de gymles. Sterkte Fenna. Iedereen vond het geweldig dat Ramona wilde invallen. Na een vlekkeloze rit naar Veenhuizen schoten onze dames hun wedstrijd tenue aan behalve Joan want die was zu spät zullen we maar zeggen.

De warming up verliep op zich goed totdat Suus door haar enkel ging. Snel een icepack erop en koelen die enkel. Ook bij Angela en Kees was het dus even improviseren. Gelukkig was Joan bereid om de eerste helft te keepen, wat haar behoorlijk goed af ging. Ook werd duidelijk tijdens de voorbereiding dat onze Kira niet fit was, ze leek wel een zeehond. Kortom, de hele voorbereiding kon de prullenbak in.

De start was Joan op doel en Kira, Puck, Noara, Demi, Zana en Rhodee in het veld. Ramona startte op de bank. Na de openingstreffer door Noara kwam De Valken met drie treffers op voorsprong. De nummer 8 kon van afstand meerdere keren vrij schieten. Vervolgens ging het tot de halverwege de eerste helft gelijk op tot het 7-7 stond. Na wat advies van de kant… schieten laag…. Vlogen er een aantal afstandsschoten in waaronder een van Ramona – gaaf hoor ! Zachtjes liepen we met de rust uit tot een 9-15 voorsprong, waarmee konden leven. Joan had een aantal prachtige reddingen. Een tegenvaller was dat naast Suus ook Kira uitviel met ademhalingsproblemen.

De tweede helft startte dus eigenlijk zonder wissel door twee invallers. Gelukkig beet Suus na een half uur koelen op haar tanden en besloot zij het te proberen. Puck stond als speelster standby om de eventueel te keepen. Suus hield het de hele wedstrijd vol. De wedstrijd werd gelukkig niet meer spannend doordat wij Zana mandekking lieten geven op de nummer 8 van de Valken (dit mag hoor volgens de regels… ). De Valken kwamen nog een keer terug op 18-21 waarna wij uiteindelijk de 18-23 op het bord zetten.

Kortom, het was een pot vol chaos. Meiden geniet van de korte vakantie. Op vrijdag 4 januari hebben wij een toernooi bij Zap tegen o.a. Schagen, ZAP en KSV. Op zaterdag 5 januari kunnen wij weer spelen tegen SEW. Oftewel wij hopen dat iedereen heeft genoten van de feestdagen en hopen dat bijna iedereen weer kan meedoen op de 4e!

Angela en Kees