Eerste Kaart Avond Cup; Hartenjagen

By
Updated: november 28, 2018

Als onderdeel van de Kaart Avond Cup die dit seizoen wordt gespeeld, was het op vrijdag 23 november voor het eerst een hartenjaag-avond in onze kantine. Het wordt al snel donker in deze dagen en het is erg fris om ’s avonds nog buiten te zijn, maar 8 stoere kaart-fanaten zijn taai genoeg om de weg naar ’t Lobje te vinden. De koffie lekker warm en om half acht was de tijd daar om de kaarten te schudden. De 8 aanwezigen zijn door een ingenieus schema verdeeld over de twee tafels, de strijd barst meteen los. Ja zeker, de lachsalvo’s waren vaak te horen, gezellig kaarten en met eensgezinde gedachten lekker de anderen proberen te stangen en punten aan te naaien.

Na de eerste pot van 8 spelletjes volgde een nieuwe indeling aan de tafels. Nieuwe tegenstanders, nieuwe kansen en weer nieuwe punten. We proberen allemaal zo min mogelijk punten te vergaren maar het lijkt wel of de andere drie personen hetzelfde willen. Onbedoeld en ongewild worden het steeds meer punten op het lijstje. Na deze tweede pot is het tijd om de hersenen even wat rust te geven en ergens anders aan te denken. Een good old potje loterij om een paar leuke prijsjes. Niet iedereen is even fortuinlijk maar de intermezzo in er niet minder leuk om. Na de korte pauze door met het kaartsysteem. De derde en de vierde ronde zijn ingedeeld met telkens andere tegenstanders, alhoewel, meerdere mensen kom je gewoon weer aan dezelfde tafel tegen. Het blijft gezellig, punten blijven rondgaan en na vier potjes is er een telling voor de ranking.

Bij de vijfde en laatste pot gaan de beste vier spelers tegen elkaar de strijd aan, om de winst van de avond natuurlijk. De vier spelers met mindere kansen spelen hun laatste 8 spelletjes aan tafel 2. Het wordt met het vele lachen toch nog een spannend einde waarbij moet worden gemeld dat het spelen van een pit (alle punten naar binnen halen; red) een heel goede deal is aan de finale tafel. Na 5 rondes van 8 spellen komt dan uiteindelijk Cathy Wittebrood als beste van de avond uit de bus. Daarna nog borreltje of frisje toe, alles afrekenen en iedereen blij naar huis.

De volgende avond is op 29 januari, die vrijdagavond gaan we klaverjassen.

Zet alvast maar in de agenda!

Groet

Ronald

Tussenstand na 1 ronde