Zaaldienst

Indeling zaaldienst september – december 2018

Taken van de zaaldienst in de Waardergolf en Deimoshal

Invulling zaaldiensten :

Omdat de zaalindelingen nu tegelijk met de scheidsrechter indeling worden gedaan, is besloten om de zaaldienst bij jeugdteams door de coach en de ouders te laten invullen. Alleen bij B, A en senioren wordt een team aangewezen om bij die wedstrijden de wedstrijdtafel te bemannen. Voor de invulling van de uren wordt verwacht van de teamleden dit onderling te verdelen.

De coach die de eerste wedstrijd van de dag begint of het dienstdoende team haalt het tasje met materiaal op bij de bar van de zaal waar men is. De laatste coach of de laatste van het team dient het tasje weer terug te brengen bij dezelfde bar. Het personeel van SBH weet van de tasjes af. Het zaalrapport hoeft niet meer te worden ingevuld. Bij jeugdwedstrijden is een korte tijd tussen 2 wedstrijden. Probeer zoveel mogelijk in overleg met scheidsrechter en coaches de rust tijd alleen te gebruiken voor de bankwissel, daarna weer verder met de tweede helft.

Belangrijke punten:

• Zorg ervoor dat de wedstrijden op tijd beginnen.
  • Vervang de scheidsrechter als deze 5 minuten voor tijd nog niet aanwezig is, of overleg met bestuursdienst wat te doen.
  • Houdt de eindtijd in de gaten, samen met de scheidsrechters.
  • Zorg voor de wedstrijdballen.
  • De eerstgenoemde senior haalt de spullen een kwartier voor de 1e wedstrijd op bij de bar van de zaal waar je dienst doet.
  • Er dient altijd een senior aanwezig te zijn in de zaal.
  • Bij wedstrijden van Dames 1 dient er 1 persoon extra 15 minuten voor aanvang van de wedstrijd aanwezig te zijn voor ondersteuning speakeren. Dit houdt in; het bedienen van de computer met muziek, en het meekijken naar de rugnummers van de doelpuntenmakers. Er is altijd een ‘ervaren’ speaker aanwezig, en daarbij hoeft de microfoon niet bediend te worden.

Kast  (eventueel gebruik) :

We hebben een andere kast voor alleen zaalspullen.

In deze kast liggen ook ballen. Graag deze in het net laten. De ballen zijn NIET om mee te trainen. Doe tijdens de zaaldienst de kast op slot en de sleutel weer in het mapje. Dat is voor de volgende die na jou zaaldienst heeft gemakkelijker te vinden.

Let gedurende de zaaldienst op de ballen en de spullen.

Wat er uit gehaald wordt moet er ook weer in!!!

Bedankt voor jullie medewerking.