Writersblock dus maar 4 wedstrijden ineen

Updated: april 5, 2019

Als coach heb je het ook weleens druk en loopt de week wel eens anders. De afgelopen weken waren best druk in verband met het afronden van mijn oude job. Vanaf 1 april (geen grap) gestart bij Rabobank Metropool Regio Amsterdam en ik vertoef nu dagelijks in de Mondriaantoren. Het laatste verslag was van 2 februari 2019 dus hebben jullie nog deze wedstrijden tegoed.

Commandeur C1 – Tornado C1

Als je zo op 4 april 2019 terugkijkt naar de afgelopen wedstrijden krijg je weleens het gevoel dat we hier en daar een puntje hebben laten liggen. De wedstrijd was stevig en eindigde in een gelijkspel 18-18. We stonden 10 minuten voor tijd nog 5 doelpunten voor. Helaas raakten we door het fysieke spel van tegenstander in de war en de draad kwijt. Noara ging half knock-out, waardoor wij de punten verspeelde. Ook de scheids floot curieus, maar na deze wedstrijd proberen Angela en Kees zich niet meer te ergeren aan de scheidsrechter. Kijk naar jezelf is het devies.

DSO C1 – Tornado C1

Een overwinning met twee doelpunten verschil was het resultaat tegen DSO C1 op 10 maart 2019. Wederom een wedstrijd die in de eerste helft keurig uitliep naar een 10-14 voorsprong. Ook de tweede helft ging prima en we liepen heerlijk uit naar 8 doelpunten voorsprong. Hierna kreeg Noara 2 minuten en zakte het in. De dames vonden het wel prima en lieten DSO nog bijna terugkomen. Echter de overwinning was nooit in gevaar. Uiteindelijk stond er een mooie 22-24 op het bord.

Tornado C1 – De Valken C1

Na twee lekkere overwinningen met af en toe goed maar ook regelmatig slechte momenten, speelden wij op 16 maart 2019 tegen de Valken in onze vertrouwde Waardergolf. Deze wedstrijd was al een beetje een opmaat naar de wedstrijd op 23 maart 2019 tegen SEW C3. Zana was nog steeds geblesseerd dus Rosali doet lekker mee. Plezier maken en lekker handballen. De eerste helft bleef het nog lang spannend. De ruststand was 10-8. De tweede helft raakte we heerlijk op dreef en maakte een mooie reeks van 8 doelpunten op rij (een record dit seizoen). Afrondend prijkte er een mooie 24-16 op het scorebord.

Tornado C1 – SEW C3

Voor SEW C3 was dit de afsluitende wedstrijd om het kampioenschap te vieren. Wij hadden na de verliespartij van de vorige keer nog heel wat goed te maken. SEW C3 had de vorige wedstrijd een zware blessure met een beenbreuk waardoor zij door de bond de overwinning kregen. Zij waren volgens henzelf kampioen maar de stand was anders. De wedstrijd was een van de beste wedstrijden van het seizoen. Angela was afwezig in verband met haar trainerscursus, dus Kees en Judith namen de honneurs waar. Invallers waren Ayden en Rosali want Zana en Puck waren niet present. De opdracht was PLEZIER en VOLLE BAK gaan. Verdedigend was het letten op de lange aanvallen, 5:1 of 6:0 verdedigen, zet vast en raak aan, handjes in de lucht en schuin staan. Aanvallend was het netjes gooien, koppie erbij, wat doen we als ze 3:3 spelen, instarten zonder bal, bewegen en zet iets in. De start ging gelijk op tot 5-5. Hierna knalden wij er 6 op rij in waardoor de ruststand 11-6 werd. Suus keepte prima en verdedigend waren wij erg trots.
De tweede helft begon weer wat minder waardoor SEW terugkwam tot 12-9. De supporters waren luidruchtig en niet altijd even realistisch. Hierna gingen we weer volle bak aan de slag en bleef de voorsprong steeds 3 punten. Lekker handballend en met een smile van oor tot oor wisten we de ‘kampioen’ te verslaan. Toch nog even wat scorebordjournalistiek. De scores waren van Joann (6), Noara (6), Ayden (1), Demi (1), Kira (1), Rosali (1) en Fenna (2). Het binnen-seizoen is voorbij (alleen nog 1x binnen tegen Schagen C1) en we gaan weer lekker buiten handballen.

You must be logged in to post a comment Login