Tornado C1 Dubbele cijfers tegen D.S.O. C1

By
Updated: december 11, 2018

Zaterdag 8 december 2018 konden onze meiden weer vlammen na een weekje rust. De voorbereiding van de dames was anders dan anders. Een fotoreportage gemaakt door Maartje ging vooraf aan de warming up. Een ding kan ik jullie wel beloven, het zijn fraaie plaatjes geworden. En bijna voor het eerst – althans zo voelt het – zijn we dit seizoen weer eens compleet. Fenna had ook groen licht gekregen voor sowieso 1 helft.

Demi en Rhode begonnen op de bank. Kira links op de hoek. Puck linker opbouw. Noara midden opbouw. Joan rechter opbouw. Fenna lekker op de rechter hoek. D.S.O. mocht beginnen en deden dit bijzonder sterk. Binnen 5 seconden stonden ze 0-1. Kira maakte gelijk uit een pingel. D.S.O. speelde vrij fysiek en de eerste 15 minuten ging het behoorlijk gelijk op. Uiteindelijk sloeg de wedstrijd na 5-6 pas om naar een voorsprong. Met een sterke reeks liepen wij uit naar 11-7. Goals van Fenna (2) , Noara (2), Demi en Kira lagen hieraan ten grondslag. De keeper van D.S.O. was niet geweldig, dus gingen onze meiden lekker varieren. Van de hoek, naar afstand naar de cirkel. Hierna probeerde we 4-2 maar die liep niet echt lekker. Met rust stond er 15-10 op het scorebord.

In de rust gaf Angela aan dat wij steviger moeten verdedigen en gewoon blijven scoren. De dames luisterde eigenlijk best goed en onze Fenna mocht nog 5 minuutjes meedoen. Fenna knalde er gedreven nog even 2 in. Na een ‘bloopertje’ van Demi scoorde D.S.O. er een tegen. Hierna volgde een sterke reeks met nog een tegendoelpunt en kwamen wij op 21-12. Suus speelde de tweede helft weer sterk en had een paar mooie safes. De aanvallen liepen lekker en Kees brulde op naar de 30. Na een frons van de tegenstander rammelden wij lekker door en brachten wij de dubbele cijfers op het bord 30-15.

Enne wat ook leuk was dat iedereen ook weer heeft gescoord. Puck zelfs met een penalty. Kira (7), Joan (6), Fenna (5), Noara (4), Demi (3), Zana (2), Rhode (1) en Puck (1). Dames op naar de Valken C1 (een sterkere tegenstander) volgende zondag !

Gr. Kees en Angela