Tornado C1 loopt tegen verlies aan tegen Niedorp C1

Updated: november 16, 2018

Vol goede moed startte onze meiden tegen de dames in het geel Niedorp C1. De tribunes waren goed gevuld en Paula kwam ook kijken. We wisten dat Niedorp een geduchte tegenstander was. De start van de wedstrijd was eigenlijk desastreus. Niedorp beschikte met de nummer 6 en 9 over twee erg sterke speelsters met een keihard schot. We kwamen ook binnen 10 minuten op een forse achterstand van maar liefst 1-7. De verdediging stond niet goed, er werd niet geblokt, de hoeken stonden vrij en Suus kon hierdoor weinig doen tegen de kanonschoten. Vervolgens waren wij aanvallend niet slim en leek de keeper van Niedorp op een magneet. Demi schoot ook 3 x de bidon om die vlak naast het doel stond. Hierna schakelden we over van een 5-1 naar een 6-0 verdediging. Hierna kwamen de meiden iets beter in hun ritme. Na goals van Puck (2), Zana, Rosali en Fenna gingen wij rusten met een 5-10 achterstand.

Tsja, wat moet je in de rust doen is dan de vraag? Na tips van Angela, zelfreflectie van de speelsters en de positieve woorden van Paula kwamen wij tot de conclusie dat wij moeten gaan handballen.

De tweede helft speelden wij gelukkig wat beter. De verdediging was feller en Suus wist met een aantal goede reddingen ons op de been te houden. Demi was nu scherp en scoorde tweemaal net als Zana. Na de goal van Joann hadden wij de stand terug gebracht naar 10-13 en leek het weer op een echte wedstrijd. We roken dat we nog niet volledig waren verslagen. Toch liepen twee aanvallen mis, waarvan Niedorp weer profiteerde en hatsaflats het stond weer 10-15. Het was mooi om te zien dat we veerkrachtig bleven. De een reeks van 3 doelpunten op rij stond het zomaar weer 13-15 en zag je enige twijfel bij Niedorp. Op dat moment viel Fenna helaas uit met hamstringproblemen. Hierna maakte wij met deze stand met nog 5 minuten te spelen weer ongelukkige keuzes bij ons aanvalsspel. Jammer………. Uiteindelijk prijkte er een stand van 14-17 en was de nederlaag een feit. Lichtpuntje was dat wij de tweede helft wel hadden gewonnen met 9-7 en Zana geen geel of twee minuten had, maar helaas levert dit helemaal niets op. En zoals op de foto te zien… aan de warming-up lag het niet…

You must be logged in to post a comment Login