Slechte wedstrijd, maar toch 2 punten

Updated: november 10, 2018

Op een mooie warme zaterdag herfstmiddag reden wij naar Nibbixwoud om de wedstrijd tegen Hauwert C1 te spelen. Het sportcomplex lag er prachtig bij en wij werden warm ontvangen compleet inclusief een mooie markt met streekproducten en leuke snuisterijen. De linoleum-achtige vloer was typisch en de toeschouwers keken van grote hoogte naar de wedstrijd.

De dames stapten onder luide muziek de kleedkamer binnen waar onze meiden de eerste en misschien wel de grootste fout van de wedstrijd maakten te weten: “onderschatting”. Wij zullen geen namen noemen maar het luidde al snel: “er zit er maar 1 in die kan handballen” tot “ze staan toch onder ons op de ranglijst”. Helaas was onze Puck – die zeer goed had ingevallen bij de B1 – niet in staat om bij ons te spelen. Wij hopen dat zij volgende week weer topfit is.

Rosalie viel weer in en de basisopstelling bestond uit Rosalie, Rhodé, Fenna, Joann, Noara en Demi. We begonnen een beetje rommelig maar scoorden wel de eerste goal door Fenna. Hierna bouwden wij de voorsprong uit naar slechts 2 doelpunten naar 3-5. Twee afstandsschoten van Demi troffen doel. Tot de rust scoorden wij weer een paar hele domme gele kaarten met fouten die wij helaas al vaker hadden gezien. De ruststand was met 6-9 te mager. In de kleedkamer waren wij niet tevreden, want er zat veel meer in. Ook werd in de eerste helft duidelijk dat Noara eigenlijk niet topfit is en ziek op het veld rondliep.

De tweede helft begon nog redelijk en we liepen na twee prachtige doelpunten van Fenna keurig -naar een 7-12 voorsprong. Doorpakken was het devies. Alleen toen maakte Zane een domme overtreding en kreeg geel waardoor zij twee minuten kreeg. Hierdoor kenterde de wedstrijd en kwam Hauwert nog terug in de wedstrijd. Tornado C1 miste in de tweede helft circa 8 kansen op rij tot wanhoop van de meegereisde supporters. Ralph had ze tot zijn en onze ergernis geteld. Noara ging niet erg lekker en toen de stand op 12-13 kwam, kregen wij het nog benauwd. Gelukkig speelde wij de laatste paar minuten ietsjepietsje beter en maakte we nog een goal. De eindstand was 12-14 en onze conclusies waren : “Onderschat nooit meer een tegenstander!” en “regel altijd fitte spelers en minimaal twee wissels!”.

Het goede nieuws van de middag was dan weer wel dat de punten mee naar Heerhugowaard gingen. En newsflash…….. Schagen C1 is uit onze poule verdwenen en gaat een niveau hoger handballen. Op naar volgende week !.

Gr. Kees en Angela.

You must be logged in to post a comment Login