Tornado rolt VZV op

Updated: november 2, 2018

Afgelopen zaterdag trad onze C1 aan tegen VZV C2. Na een korte warming-up in de nieuwe zaal met een heerlijke vloer werden wij gedirigeerd naar de oude zaal met tribunes. De tribunes waren wel nodig want er zaten vele bekenden – Frank, Sonja, Kaya, Michelle en Lonie – op de banken. Vooraf dachten de meiden dat we een kansje zouden hebben. Zonder Puck en Kira, maar met Bo en Rosali stonden wij te trappelen.

Het fluitsignaal werd gegeven door de goed leidende VZV-scheidsrechter. Onze girls vlogen uit de startblokken en in mum van tijd stonden wij 0-4 voor door twee hoekdoelpunten van Zana. Hierna dacht VZV de hoeken moeten wij goed vastzetten en werd het een echte wedstrijd voor de opbouwspelers. Na een velddoelpunt en een pingel kwam VZV nog even terug naar 2-4. Vervolgens denderden wij door naar een ruststand van 3-12. Leuke aanvallen en blijven verdedigen was het devies. Het was goed om te zien dat de meiden in tegenstelling tot de oefenwedstrijd tegen onze B1 nu veel energie in de wedstrijd staken.

De tweede helft begonnen wij met veel vertrouwen. Eerlijk gezegd maakte VZV veel kleine foutjes waardoor wij vaak eenvoudig balbezit kregen. Opbouw-weg en 4/2 hebben wij naar hartenlust kunnen oefenen. Wat ook mooi was om te zien dat de spelers op aangeven van de coaches in ook onderling door hadden wat ze moesten doen. Demi kon prachtig tussen 2 en 3 keer op keer scoren. Een andere dame (ik noem geen namen) profiteerde hier niet optimaal van. Verder was Noara lekker op stoom met afstandsschoten.

De leerpunten blijven ondanks de ruime overwinning: let op je passen (Noara), niet te snel instappen met verdedigen (Bo en Zana) en kijk naar de ruimtes tussen 2-3 en 4-5 (Joan). Verder waren wij vaak trots en kwamen wij tot de conclusie dat wij uiteindelijk VZV met 21-8 hadden opgerold. Enne een extra tintje aan de wedstrijd was dat iedereen weer had gescoord met uitzondering van onze goed keepende Suus.

Volgende week op naar Hauwert C1 uit.

Gr. Kees en Angela

You must be logged in to post a comment Login