C1 rijgt ook ZAP aan zegekar

Updated: oktober 18, 2018

Afgelopen zaterdag mochten onze jonge dames aantreden tegen ZAP C1 om 19.00 uur uit in het mooie Breezand. Jeroen de Wit was onze routeplanner en hij deed er alles aan om het wedstrijdverslag te komen. Nadat wij alle uithoeken van Heerhugowaard in een optocht van auto’s hadden gezien, vonden wij de route naar het Noorden.

Aangezien de avonden al aardig inkorten, was er sprake van een echte avondwedstrijd onder kunstlicht. Na een warming up tijdens deze zwoele avond waren onze chickie’s – zoals Paula ze ook noemt – klaar voor de strijd. ZAP staat natuurlijk bekend als een goed handbalbolwerk dus de meiden waren op de hoogte. Puck en Rhodé mochten plaatsmaken op de bank. De basis bestond uit Suus, Fenna, Demi, Noara, Joanne en Rosalie (onze hoekinvalster).

Na een vlammende start van Zana 0-1 kwam ZAP langszij en kwamen zij op 3-1. Fenna kan twee keer scoren, waarna ZAP weer uitliep naar 7-3. Het slechte nieuws is dat de meiden qua dekking niet echt scherp waren. Het goede nieuws was dat onze dames na deze achterstand wel bleven handballen. Na twee sterke acties van Joann kwamen we terug naar 7-5. Stiekem slopen wij terug in de wedstrijd en wisten door goals Zana (onze cirkelafmaker), Fenna en Rosali op 8-8 te komen. Tijdens de eerste helft nam de scheidsrechter een aantal curieuze beslissingen waarover in de tweede helft meer. Al snel hadden Noara en Rosali een gele kaart. Uiteindelijk zochten wij in deze warme avond de hoofdtribune van ZAP op om even op adem te komen en stonden wij 10-9 achter. .

Het advies van ons was…. Gooi links onder bij keeper en meer snelheid bij de break outs…. Oftewel een tandje erbij en een portie energie in die wedstrijd. We kwamen als een raket uit de startblokken. Na twee afstandsschoten – in het linker hoekie – en 3 snelle breaks in combinatie met sterk verdedigen hadden wij de achterstand omgebogen naar 10-14. Een schitterende reeks met mooi fel handbal. Hierna werd het rommelig, omdat ook ZAP op tempo bleef handballen. Het regende weer drie keer geel (ook voor Kees met dank aan Marco en Ralph )en ook 4x twee minuten. Op een gegeven moment zaten er bijna meer meiden op de bank als in het veld. Volgende keer rustig op de bank en niet gillen dames ! Hierdoor wist ZAP de afstand weer te verkleinen naar 13-15. Vanaf dat moment bleven wij handballen en gaven de voorsprong niet meer uit handen. Wat ons opviel is dat ZAP bleef gaan ook na onze doelpunten. Oftewel wat hebben we geleerd van ZAP: “Na een doelpunt tegen direct door naar de middenlijn en gang erin… oftewel Gogogogogogog!”

Na afloop waren wij best trots op de meiden, want het buitenseizoen zit erop en wij staan op een mooie tweede plaats achter VZV. Gefeliciteerd dames ! Nu op naar de hal….

In de hal willen wij met onze zegekar voor de 1e plaats gaan !

Angela en Kees

You must be logged in to post a comment Login