Rode Leeuwinnen overwinnen Schagen C1

Updated: oktober 9, 2018

Afgelopen zaterdag stonden onze meiden weer eens tegenover Schagen C1 – op zijn goed Hollands “ein angstgegner”. De laatste twee wedstrijden hadden we niet van hen gewonnen. Er was sprake van een gelijkspel en een verliespartij. Angela had dit vooraf gemeld dus de meiden waren gewaarschuwd. Na een serieuze warming-up stonden we klaar samen met onze invalster Rosalie Rood deze week. Anja – de scheids die zelfs van Peter Pannekoek een bosje bloemen had gehad – blies om 11.00 uur op haar fluit, waarna de eerste treffer op naam kwam van Schagen C1.

We kwamen in de eerste helft voor op 3-2 na een treffer van Puck – een mooie stuit in de korte hoek. De nr. 6 van Schagen wist twee keer het net te treffen en tot de 5-4 konden we nog voor komen. Hierna nam Schagen wel afstand en liepen zij uit naar 8-10. Wat opviel is dat de sterke nummer 10 van Schagen tegenover Fenna werd gezet oftewel tactisch sterk van Schagen. Vlak voor rust wist Rosali nog de 10-10 te maken, waarna we aan de limonade gingen. In de rust zette Angela en Kees weer de puntjes op de i en gingen de meiden vol energie en strijd de tweede helft in.

Het werd zeer spannend. Verdedigend waren we sterk en de dames sluiten steeds beter. Maar de nummer 6 was regelmatig slimmer en ze had soms maar een paar centimeter tussen verdediging en cirkel nodig om een gaatje te vinden. Uiteindelijk speelde Schagen de tweede helft best stevig en vielen er over en weer gele kaarten en twee minuten (twee voor de nummer 10 en eentje voor Fenna). Eigenlijk kwam Schagen bijna de hele tweede helft voor. Ondanks een achterstand van twee doelpunten gaven de meiden niet op. Sterker nog… Onze Puck dook tot viermaal als een echte pitbull op de bal en ze liet gewoonweg niet los. Hierdoor konden we toch steeds weer terugkomen. Met nog circa 4 minuten te spelen kwamen we door een doelpunt van Joann 18-17 voor….

Hierna kon Rosali de 19-17 maken en hadden de Schagenezen met nog 30 seconde op de klok door dat zij ondanks een tegengoal de wedstrijd niet meer konden winnen…. De einduitslag op het digitale scorebord bleef gelukkig steken op 18-17.

Kortom, de oranje leeuwinnen hadden afgelopen vrijdag 2-0 gewonnen van Denemarken, maar de rode Leeuwinnen wonnen dus afgelopen zaterdag van die Schagenezen. Op naar de laatste buitenwedstrijd van dit seizoen bij ZAP. Wij hopen dat wij hier de tweede plaats in de poule kunnen veiligstellen…

Enne dames volgende week niet meer zo spannend maken, want dat kunnen wij en het publiek niet meer aan.

Gr. Kees en Angela

You must be logged in to post a comment Login