Tornado wint van SEW met 18-15

Updated: september 23, 2018

Zaterdag 15 september 2018 was een mooie handbaldag voor de meiden van Tornado C1. Om 12.00 uur startten wij tegen SEW C2 een tegenstander van formaat. Onze meiden waren vooraf toch wel erg nieuwsgierig hoe goed de tegenstander was. SEW – gekleed in blauw/paars, omdat zij onze oude broekjes hadden geleend – zag er imposant uit.

Angela en ik hadden na de warming-up een aantal doelen voor de wedstrijd. Eigenlijk gewoon handballen zoals de tweede helft tegen VZV C1 vorige week. Verder rust, drie keer rond en we verdienen het met goed verdedigen. De basisopstelling was Suus op doel, Rhodee, Zana, Fenna, Kira, Noara en Demi. Op de bank zaten Puck en Joan oftewel het team was gelukkig helemaal compleet.

We begonnen eigenlijk ongelofelijk goed te handballen. Veel combinaties en mooie doelpunten vanaf de hoek, de cirkel, afstand schoten – eigenlijk handbalden we de eerste helft ons beste handbal van dit seizoen. De ruststand was dan ook een mooie 14-8 voorsprong. We hadden dit goede gevoel, maar wisten ook dat de wedstrijd nog niet gespeeld was. Het was genieten voor de toeschouwers !

De tweede helft was een ander kopje thee. Vele twee minuten maakten het lastig handballen, zeker nadat Kira geblesseerd was uitgevallen met een zere enkel. We hopen dat Kira weer snel hersteld. Suus onderscheidde zich mooi door toch maar weer twee pingels tegen te houden. Zoals gezegd door de vele wisselingen, 1 speler minder was het toch weer een beetje paniekerig. De rust en het mooie spel van de eerste helft was verdwenen. Toch gingen de meiden wel op karakter door, waardoor wij er uiteindelijk een overwinning met 18-15 uitsleepten. Het mooie van de wedstijd was wel dat alle meiden hadden gescoord met Demi en Fenna als topscoorders met 4 goals. Chapeau !

Na afloop was de stemming in de kleedkamer niet optimaal omdat in tegenstelling tot vorige week wij de tweede helft eigenlijk met 4-7 hadden verloren. Desalniettemin startte DJ Zana de muziek in en sprong iedereen onder de douche (muv Kira…). Maar dames jullie kunnen trots zijn op de mooie overwinning op SEW, want dat gebeurt Tornado niet altijd. Op naar volgende week !