Tornado C1 trots op zichzelf na overwinning op JHC C1

By
Updated: september 23, 2018

Het was een gekke week. Coach en trainer Angela is op dinsdag geblesseerd geraakt tijdens een potje Handbal, waardoor zij in het gips aan de slag moest als coach. Op een druilerige zondagochtend mochten wij omstreeks 10.00 uur vertrekken naar het noorden. Julianadorp uit is altijd een aardig stukje rijden. Het veld was nat en de omstandigheden niet best. Helaas is Kira nog niet hersteld van haar blessure aan haar enkel. Zowel de C2 als de C3 moesten gelijktijdig handballen waardoor wij besloten om met 1 wissel aan te treden.

JHC C1 was vorig jaar ontzettend sterk, dus de meiden waren gewaarschuwd. Op basis van een analyse van de uitslagen leken onze kansen wel beter dan vorig jaar. Na een warming-up rondom de kantine en een gevoelstemperatuur van een graad of 11 floot de uitstekende scheidsrechter van Julianadorp – gekleed in een schitterende rose regenjak – voor de start van de match.

Angela gaf in de voorbespreking aan dat wij niet veel moeten gaan tippen en snel tak-tak-tak moeten opbouwen. Een sterk openende Joann kegelde er de 1 en 0-2 in. Demi maakt 0-3 dus het was een lekkere start. Verdedigend stonden de meiden weer prima en er werd goed gesloten. JHC deed wel iets terug en scoorde 2 keer op rij. Handen omhoog dames, want het waren twee afstandsschoten. Hierna scoorden veel verschillende speelsters en liepen we uit naar een ruststand van 4-10.

Koud en bibberend zochten wij de kleedkamer op. Angela snelde op haar krukken vol tips naar de limonade, thee en koffie. We staan 6 doelpunten voor, maar de coaches gaven dat wij wel moeten werken aan het scorend vermogen. Oftewel niet inkakken de tweede helft.

De start na de rust was na een tegengoal van JHC prima. Door mooie combinaties en sterk spel van onze meiden liepen we lekker uit. Ook werd de Marga gespeeld, die ze afgelopen week op de training hebben geoefend. Dit leidde keurig tot een mooi doelpunt. De mooiste aanval was wat ons betreft een combinatie opbouw-weg waarbij Fenna in plaats van te schieten Rhodee op de cirkel aanspeelde die het prima afmaakte.

JHC kreeg 2x geel en Noara pakte een gele kaart door duwen van de zijkant. Niet meer doen hoor Noara ! De scheidsrechter complimenteerde ons voor het sterk verdedigen, dus die konden wij ook in onze zak steken. Door aanmoedigingen van de Angela en Kees gingen de meiden gewoon door waardoor ook de tweede helft van een prima niveau was oftewel 21-9. De conclusie van de aanvoerdster Noara was dan ook we zijn trots op onszelf ! Nadat iedereen zijn/haar naam op het gips van Angela had gezet, werd er luid gezongen voor de jarige Suus. Een polonaise buiten inclusief muziek maakte het feest compleet ! Op naar volgende week..

Kees en Angela