C1 Mooie start van het nieuwe seizoen tegen Vrone 14-8

Updated: september 3, 2018

Zaterdag 1 september 2018, een lekker zonnetje en 7 gemotiveerde meiden oftewel het handbalseizoen is weer begonnen. De C1 is weer klaar voor het nieuwe seizoen. Het is even wennen zo zonder de familie Staal, maar Angela en Kees zijn de nieuwe coaches.

De start van het seizoen vindt plaats op de laatste vakantiedag hetgeen invloed heeft op ons team. Zana en Puck waren afwezig, omdat zij nog genoten van hun vakantie. Volgende week zijn ze hopelijk weer van de partij. Het buitenseizoen ziet er dit jaar uitdagend voor de meiden uit.

Vrone C1 – een geduchte tegenstander – is geen onbekende voor ons en op papier lijken onze kansen gunstig. Gelukkig kon Vrone een kwartiertje later starten, zodat Ayden en Rosali na hun wedstrijd bij de C2 direct konden invallen bij ons.

Zoals gezegd starten wij de eerst 15 minuten zonder wissel. Het credo van Angela was rust – goed en netjes handballen en doseer je energie. We kwamen lekker uit de startblokken. Na goals van Demi (2), Fenna en Rhodee wist Vrone tegen te scoren. De stand was 4-1. Dankzij een sterk keepende Suus wist Vrone weinig te scoren. De coach van Vrone riep al: ‘Ze is nu wel werm hoor”.

De girls bleven lekker handballen en stonden verdedigend lekker. Gelukkig kwamen Ayden en Rosalie na 15 minuten de bank versterken en konden onze meiden even rust nemen. De rust stand was met 10-3 overtuigend.

De tweede helft was een beetje rommelig. Af en toe zagen we de handen zakken en werd er niet goed gesloten. Toch zagen we Vrone niet echt dichtbij komen. De laatste minuten van de wedstrijd zagen we een prachtige op-bouw weg over rechts die Fenna mooi afmaakte. Angela en Kees zijn trots op de dames, omdat ze veel energie in de wedstrijd hebben gestoken met een mooi resultaat 14-8.

Ayden en Rosali bedankt voor het invallen. Enne eerlijk gezegd Suus was de vrouw van de wedstrijd. Op naar volgende week tegen VZV waar we oude bekenden tegen komen. Kortom, een mooie start van dit seizoen !

Kees Tesselaar