C1 wint wel, maar fraai is anders

Updated: februari 22, 2018

Zaterdag stond de thuiswedstrijd tegen Westfriezen op de agenda. De uitwedstrijd had Tornado met 8-30 gewonnen en dat was al geen hele fraaie wedstrijd. Deze keer thuis zou er ook gewonnen worden, maar het was toch meestal rommeltje in het veld.

Noara was een weekendje weg en Puck nog geblesseerd. Kira speelde gelukkig wel weer mee met brace. Om meer dan een enkele wissel te hebben speelde onze vaste invaller Rosali weer mee. Dank, dank, dank maar weer Rosali! Twee dames Rood dus weer in ons team. Esma zorgde ook vandaag weer voor de coaching, Frank de wissels.

Over het wedstrijd verloop kunnen we kort zijn. Ondanks dat Westfriezen het eerste scoorde en dus in ieder geval even heeft voorgestaan, is het geen moment spannend geweest. Dit team van Westfriezen moet het echt van het spelplezier en lol als team hebben, want winnen hebben ze deze competitie nog nooit gedaan. Het is ook bruut en onhandig handbal dat gespeeld wordt; veel grove overtredingen. Niet eens zozeer uit venijn, maar meer uit onhandigheid.

In plaats van op snelheid en samenspel een monsterscore op de borden te zetten liet Tornado deze kans liggen. Qua inzicht en slimheid gleden we af naar het niveau van Westfriezen. Ook veel balbezit voor Westfriezen omdat Tornado gevoelsmatig veel meer punten wil zetten en dus altijd (en te lang) doorzet op een break, ook als die kans er niet inzit. Balverlies is het gevolg en de volgende lange aanval van Westfriezen kan weer beginnen. Een aantal van onze meiden miste ook scherpte door 100% kansen voor het doel niet te benutten door naast of over te gooien.

Uiteindelijk werd de eindstand vandaag 18-9 in het voordeel van Tornado, winst dus, maar zeker niet een wedstrijd om trots op te zijn. Voor Westfriezen was dit vermoedelijk het beste resultaat dat ze dit seizoen hebben gehaald. Overwegend blije gezichten dus. Voor ons was dit misschien wel de minst-mooie om naar te kijken tot nu toe.

Statistieken: Wel een echt afwijkende ranking in de topscorers dit keer. De meeste doelpunten van Tornado werden gemaakt door Zana die zes keer scoorde. Ook Demi scoorde zes keer, maar een doelpunt werd om onbekende reden afgekeurd waardoor ze officieel op een respectabele vijf bleef steken. Ook Joann maakte er vijf, maar dat hadden er wel tien kunnen en moeten zijn vandaag. Kira en Kaya maakten er allebei maar eentje dit keer. De overige meiden scoorden tegen de gewoonte in vandaag niet.

De volgende wedstrijd is pas op 10 maart uit tegen Niedorp. Voor die tijd gaan we nog wel een oefenpotje spelen tegen SEW. Daar gaan we ons qua spelniveau weer aan proberen op te trekken. Tot het volgende verslag maar weer dan kun je lezen of dat gelukt is.