C1 pakt de draad weer op

Updated: februari 12, 2018

Na de drie verloren wedstrijden – waarvan twee niet te voorkomen door het klasse verschil (JHC en Zeeburg) en ook van Vrone, wel te voorkomen, door een probleem tussen de oren – was iedereen in en rond de C1 van Tornado dit weekend wel weer eens toe aan een overwinning. Die zou er gelukkig ook gaan komen.

In de lappenmand zitten momenteel Puck en Kira waardoor we maar een enkel wisseltje over zouden hebben. Gelukkig was Rosali bereid voor haar eigen wedstrijd met de C2 bij ons in te vallen. Daardoor vandaag toch nog twee wisseltjes tegen Graftdijk C1. De wedstrijd was uit in De Oosterven in De Rijp. Esma verzorgde de coaching vandaag, Frank de wissels.

Graftdijk scoorde als eerste. De eerste minuten was Graftdijk het gevaarlijks maar scoorde weinig. Na een tijdje vond Zana het genoeg en onderschepte de bal. Er werd meteen goed mee naar voren gelopen onder ander door Joann die de score opende vanaf de linker opbouw voor Tornado na door Zana prachtig te zijn aangespeeld. Ruim binnen de minuut onderschept Zana weer de bal om nu Fenna aan te spelen op de linker hoek. 1-2 voorsprong Tornado. Om beurten maakten Graftdijk en Tornado een puntje tot 3-4, van Tornado door Rhode en Kaya. Toen sloeg Tornado voor het eerst een gat. Fenna, Kaya, Joann, Noara en nogmaals Fenna scoorden op rij tot 3-9. Vervolgens ging het weer keurig om en om onder ander afgerond door Rhode en Zana naar 6-11 ruststand.

Vaak luidt het begin van de tweede helft een goede periode van Tornado-C1 in. Vandaag was dat niet zo. Graftdijk sloot weer aan met vier doelpunten op rij naar 10-11. Op Kaya werd een overtreding gemaakt, maar ze scoorde toch. Het doelpunt telde niet maar er mocht wel een penalty worden genomen. Fenna twijfelde niet en scoorde het eerste doelpunt van Tornado van de tweede helft. Het was het begin van een serie, want aansluitend scoorden ook Joann, Noara en Zana weer alvorens Graftdijk een puntje maakte naar 12-15. Tijd voor de volgende reeks van vijf. Fenna, Noara, Joann, Rhode (prachtig aan gespeeld door Joann) en wederom Fenna maakten er 12-20 van.

Nadat Graftdijk zou nog twee series van twee en drie doelpunten scoren onderbroken door een goal van Fenna, naar 17-21. De laatste vijf doelpunten waren weer van Tornado door achtereenvolgens Demi, Kaya, Joann, Joann en Zana. 17-26 eindstand. Terecht winst voor onze meiden.

Bij vlagen mooi snel spel zowel aanvallend als verdedigend dit keer. Positie in de verdediging kiezen en de felheid blijft een punt van aandacht. Herhaling van patronen herkennen en zulke doelpunten voorkomen. Ook het rommelige spel in bepaalde fases van de wedstrijd blijft een punt van aandacht; herken wanneer je voor de break moet blijven gaan of weer rustig moet opbouwen. Tornado probeerde snel en attractief te spelen. Soms lukte dat ook prachtig.

De statistieken: Fenna was topscorer vandaag met zeven doelpunten op de voet gevolgd door Joann die er zes maakte. Kaya, Rhode en Zana maakten er ieder drie. Demi scoorde een keer in De Rijp. Komende zaterdag speelt de C1 thuis in de Waardergolf tegen hekkensluiter Westfriezen die nog geen punten heeft gehaald in de competitie. Als het goed is wordt dat een doelpuntenfestijn waar Tornado aan haar doelsaldo zal kunnen werken.